Ny og gratis retshjælp åbner i Haderslev og Aabenraa

dato

Flere danskere i Syd- og Sønderjylland får nu lettere ved at få gratis, uvildig og professionel juridisk rådgivning og retshjælp, når KFUM’s Sociale Arbejdes Retshjælp i næste uge åbner i Haderslev og Aabenraa.

- Vi oplever et stort udækket behov for gratis retshjælp mange steder i Danmark. I KFUM’s Sociale Arbejde vil vi mindske ulighed i samfundet. Derfor arbejder vi for at sikre retshjælp og fremme retssikkerhed for alle mennesker i hele landet, siger jurist og leder June Crondahl fra KFUM’s Sociale Arbejdes Retshjælp, som i forvejen driver retshjælp 15 steder og økonomi- og gældsrådgivning 30 steder i Danmark.

Den nye retshjælp i Haderslev har åbent tirsdage kl. 9-14 og holder til i Café Parasollen, Lavgade 5, Haderslev. I Aabenraa er åbningstiden mandage kl. 8:30-13:30, og rådgivning foregår i Frivilligcenter Aabenraa, Nørreport 30, Aabenraa.

Det er muligt at få rådgivning og hjælp til juridiske spørgsmål om familieforhold og samliv, arbejdsforhold, boligleje, arveret, opholdstilladelse mv. Retshjælpen kan for eksempel hjælpe med sagsbehandling, korrespondance med modparter, ansøgning om fri proces, klage over myndigheders afgørelser eller med at kontakte boligudlejer, arbejdsgiver og andre.

Rådgiverne er alle uvildige jurister eller jura-studerende, som arbejder frivilligt. Til både de nye og eksisterende rådgivninger søger KFUM’s Sociale Arbejde flere frivillige med juridiske kompetencer.

Hvis man har brug for retshjælp, er det muligt både at booke en tid eller at komme i åbningstiden uden forudgående aftale. På hjemmesiden www.raad.dk kan man læse mere om retshjælpen og se steder og åbningstider. Der kan frivillige også melde sig som rådgivere.

KFUM’s Sociale Arbejdes Retshjælp rådgav i 2023 knap 1.000 mennesker på landsplan. Retshjælpen er blandt andet finansieret af Civilstyrelsen under Justitsministeriet.

KFUM's Sociale Arbejde hjælper børn, unge og voksne i udsatte livssituationer, fx mennesker i ensomhed, hjemløshed, psykisk sårbarhed, misbrug, fattigdom samt sårbare familier og andre, som står udsat. Med 200 institutioner og sociale tilbud, 1.200 ansatte og 2.750 frivillige er KFUM's Sociale Arbejde en af Danmarks største sociale diakonale organisationer.

Kilde: KFUM's Sociale Arbejde
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.